Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Gerrie Lodeweges

Gerrie Lodeweges, Diabetesverpleegkundige Diabeter Oost.

Ik werk sinds bijna drie jaar als diabetesverpleegkundige voor volwassenen met Diabetes type 1 in Deventer. Ik begeleid en help al meer dan 20 jaar diabetes patiënten in thuiszorg, ziekenhuis en nu in deze specialistische kliniek voor type 1 diabetes.

Het positieve aan Diabeter vind ik de focus op Type 1, kinderen en jong volwassenen, hoewel ook zeker volwassenen welkom zijn en we die ook meestal goed kunnen helpen. Juist de zorg op maat en aansluiten bij wat iemand nodig heeft vind ik prettig werken. Ook het vele onderzoek naar de genezing van Diabetes is waar Diabeter sterk in is.

Ik wil graag de conferentie EASD, European Association For the study of Diabetes, bezoeken om weer gevoed te worden met nieuwe inzichten en onderzoeken waar ik in mijn werk gebruik van kan maken. Ook is het de bedoeling dat ik mijn opgedane kennis deel met alle Diabeter collega’s op de 5 vestigingen van Diabeter in Nederland.

Daarvoor was al het plan opgevat door collega Kinderarts Per Winterdijk om met een aantal diabetes patiënten een tocht te gaan fietsen richting Barcelona. Ik ben geen sportief type en geen kilometervreter op de fiets. Ik vind fietsen op mijn E bike wel leuk en het is goed voor mijn lijf. Ik denk ik ga het proberen, ik ga een heel eind komen, gezellig wordt het vast en we rijden door een heerlijk wijngebied, dus dat dat gaat zeker goed komen.

Slapen in een tent op een matje is niet mijn gewoonte dus dat wordt een dubbele uitdaging, maar die ga ik nooit uit de weg. “ KWW Kiekn wat wordt”.

Gerrie op de fiets in Malaga

Wij bedanken deze bedrijven voor hun bijdrage:
keyboard_arrow_up