Overslaan en naar de inhoud gaan
menu

(Marja Buys)

Frankrijk uit via Maureillas betekent de Pyreneëen over, aan de lage kant wel te verstaan, maar toch 600 hoogtemeters over 13 km. Gemiddeld een kleine 5%, hoewel er geen stijgingspercentagebordjes per km langs deze route staan, vertelde onze benen dat sommige stukjes mogelijk 8% waren. Daarnaast ook stukken zonder asfalt en stenen, een echte smokkelaarsroute van weleer. Gelukkig was het nog niet zo warm. Op de top was het einde van de klim en volgens de beschrijving ook de grens. Het keienpad eindigde op de grens en ging prompt over op een prima asfaltweg aan Spaanse kant. De racers en de andere groep troffen elkaar aan de koffie in La Vajol, de eerste Spaanse koffie! Daarna heuvelaf verder Spanje in, met veel politie op de weg vanwege een wielerrace: we telden meer politiemotoren dan wielrenners, maar hard bergop konden die jongens wél!! We hebben de renners aangemoedigd en waren het enige publiek langs het parcours…
 
Qua mankementen bleef de schade beperkt tot 2 gebroken spaken, één bij Martin en één bij Bas. We fietsten met elkaar – de racers bleven bij de groep - naar Figueres. Het allerlaatste stukje naar Girona*) legden we per trein af, omdat we anders met de fiets een grote cirkel rond Girona hadden moeten afleggen. In Girona wilde Henk graag de fietswinkel ‘Service Course Girona’ bezoeken, één ‘must sees’ in  fiets-gek Girona en bovendien collega van de Serivce Course Apeldoorn, waar Henk vaak koffie drinkt. De winkel bleek al gesloten te zijn, jammer want een paar leuke shirts was wel gepast geweest. Bovendien moeten Henrieke, René en Marja nog aan een nieuwe fiets... Het shirtjes probleem heeft Gerrie op zondag opgelost, door een paar shirts te scoren voor ze met Per en René naar Barcelona vertrok.

Onze trip zit erop. Bij aankomst kregen we ook door wat de stand is van de sponsoring voor dit moment, namelijk € 6.362,-, een prachtig bedrag waar we jullie, sponsoren, heel hartelijk voor willen bedanken. Er sponsoren nog mensen achteraf, het is fijn te weten dat dit bedrag dus nog stijgt!

Onder het genot van een heerlijk diner in Girona praatten we na over onze belevenissen.

*) U moet weten dat we in Girona stopten i.p.v. in Barcelona. Het parcour tussen Girona en Barcelona bestaat uit voornamelijk grote weg, geen genoegen om langs te fietsen. En de bus met daarin de fietsen en bagage moest dinsdagochtend terug zijn en diende daarom al zondag te vertrekken. Met bijna 800 km benaderen we toch de beoogde 840 km.

VOORLOPIGE CIJFERS:
Sportieve prestaties:
De groep die vrijdag 6-9 in Maçon startte met fietsen, legde 796 kmin 9 dagen af.
De groep die zaterdag 7-9 in Condrieu vlakbij Lyon startte, legde 751kmin 8 dagen af.
7.495 mgeklommen.
6.633 mgedaald.

Sponsorbijdrage:
€ 6.362(dd 14-09) in 137 giften!

Fietsmankementen:
5 lekke banden
2 nieuwe buitenbanden
2 wielen gericht
2 gebroken spaken (niet repareerbaar onderweg)
5 afstellingsissues met versnellingen, 1 naaf 5 derailleurs.
3 velgremmen afgesteld
2 zadels versteld
6 fietsen afgespoeld na een regendag en kettingen gesmeerd
Veel werk door de rijder zelf gedaan

U houdt de komende week nog informatie van ons tegoed: wat wij als deelnemers geleerd hebben, de complete route en andere (cijfermatige) informatie. Ook hopen we dat het Per lukt om tijdens het congres het sponsorgeld aangevuld te krijgen, uiteindelijk hopen we de 10.000 euro te halen.

Wij bedanken deze bedrijven voor hun bijdrage:
keyboard_arrow_up