Overslaan en naar de inhoud gaan
menu

(Henk Doorenspleet )

50 tinten grijs, daarmee liet de hemel zich zien op dinsdag. Zo heb je van die dagen dat de tinten grijs in de lucht mooi zijn, maar dat de slechte weersverwachtingen waarheid worden is minder leuk. Nu, dat was het geval en dat begon al in de nacht van maandag op dinsdag. De nacht en de dag liepen geheel volgens de verhalen van de weermannen & -vrouwen: regen. 's Nachts was de regen best OK voor de meesten: tikkende druppels op het tentdak. Voor velen is het prettig en gezellig geluid en roept melancholische gevoelens op, wie heeft er niet in een tentje gelegen in de regen.

Henrike vond het wat minder, want haar tent liet de regen goed door en dan wordt het binnen nat....Ook de tent van Marja functioneerde niet helemaal naar behoren en ze was zodoende vroeg op. Gelukkig was er een goede voorziening op de camping waar we droog konden zitten en ontbijten. De tentjes uiteindelijk ingepakt en nat de bus in: rijden maar.

De etappe startte in St. Ambroix en voerde ons door ruraal gebied op weg naar koffie in Vézénobres, het was al twaalf uur. Per had uitgevogeld dat er een paar 100 m verderop een goed restaurant was gesitueerd. Inderdaad, het was goed, heerlijk gelunched. Tevens het doel voor vandaag bepaald: St. Hippolyte in een mooi hotel: Hotel Rochebelle. Een oud pand dat geexploiteerd wordt door een echtpaar met kleine kinderen en ezels:) De waard bleek uitstekend te kunnen koken en de kamers waren bovenverwachting mooi!

Het perspectief van fietsen met regen kent bijna iedereen, dat hadden wij vandaag ook, maar dan over 80 km. Het perspectief van de mechanieker kent dan weer niet iedereen. Fietsen in de regen met open kettingen en derailleurs geeft de nodige onderhoudsperikelen, zeker als de volgende dag alles weer soepel moet lopen. Mechanieker Henk samen met René hebben de 8 fietsen min of meer schoongemaakt en de open kettingen gesmeerd. De naafversnelling van Henrike's eBike was behoorlijk verlopen qua afstelling en ze kwam niet geruisloos omhoog noch naar benden. Dat hebben we ook kunnen repareren, evenals de voorremprobleempjes op de KTM van Martin; morgen zal blijken of het beter werkt.
Met garagezeep werden de zwarte mechanieker handen toonbaar en daarmee 'ready' voor douche, borrel en diner....another day by bike in France, for Life for a child in Nepal. Het was een genoegen!

bar weer onderweg in de regen 50 shades of grey
oeps de bus moet ff omrijden
Oei de volgauto moet even een ommetje maken

 

vijgen zoeken vijgen op de route
Een stier op de weg
Henk weer in de weer met de fietsen, nu met ondersteuning van Martin
Henk weer in de weer met de fietsen, nu met ondersteuning van Martin

 

Na een dag regen en koude even opwarmen in Domaine de Rochebelle
Na een dag regen en koude even opwarmen in Domaine de Rochebelle

 

 

Wij bedanken deze bedrijven voor hun bijdrage:
keyboard_arrow_up