Overslaan en naar de inhoud gaan
menu

  Kinderen met diabetes zijn overal. Ook in Nepal.
  Gelukkig is daar wel diabeteszorg geregeld.
  Maar deze zorg kan wel wat hulp gebruiken.

  Daar kunt u bij helpen!

  Team Diabeter gaat fietsen voor het Nepal- project van
  life for a child
  en u kunt ons sponseren!

Diabeter gaat fietsen voor het goede doel! We willen geld bijeenbrengen voor Life for a Child in Nepal. Life for a Child zorgt ervoor dat kinderen met diabetes in ondermeer Nepal worden voorzien in insuline, bloedglucose, meters met strips, en steeds betere zorg door diabetesteams, net als bij ons. Hierdoor is de toekomst van kinderen met diabetes en hun familie zeker gesteld.Zonder hulp wacht hen een leven zonder behandeling en daarmee zonder toekomst.

Diabeter helpt sinds 2005 250 eurohet programma van Life for a Child en heeft zich het lot van kinderen in Nepal aangetrokken. We zorgen naast financiele ondersteuning ook voor educatie en materialen voor de Nepalese diabetesteams. (kijk op onze website voor meer informatie over dit project: https://diabeter.nl/nl/nepal/)

Waarom Nepal?

Nepal is een van de armste landen van de wereld en is recent nog getroffen door een verwoestende aardbeving. Diabeteszorg is moeizaam. Met ons project, dat startte met 1 ziekenhuis, zijn we nu in staat om de enthousiaste en betrokken diabetesteams in 5 ziekenhuizen te ondersteunen. Maar we willen dat meer kinderen deze zorg gaan krijgen. Zonder diabeteszorg en -middelen ziet hun leven er somberen dreigend uit. Uw hulp kan dat voorkomen.

Wat gaan we doen?

We gaan dit jaar op de fiets naar het diabetescongres EASD 2019 in Barcelona (16 tot 20 september). We korten de tocht wel wat in (tijd!) en starten in Cluny Frankrijk vanwaar we 840 km naar Barcelona in negen dagen fietsend afleggen. Alle fietsers in ons team hebben diabetes en / of werken bij Diabeter en houden van fietsen. Om de reiskosten te beperken overnachten we in tenten en zorgen zelf voor ons eten.

Wij bedanken deze bedrijven voor hun bijdrage:
keyboard_arrow_up