Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
 • Kinderen met diabetes zijn overal. Ook in Nepal.
  Gelukkig is daar wel diabeteszorg.
  Maar deze zorg kan wel wat hulp gebruiken.
  Daarom gaan wij naar Nepal;
  voor kennisoverdracht en te kijken wat wij kunnen doen om
  de diabeteszorg daar te verbeteren.
 • Op deze website vindt u wat we dit jaar gaan doen in Nepal!

Sinds 2010 steunt Diabeter het Life for a Child programma in Nepal. Onze missies bestaan uit het geven van educatie aan de teams aldaar met uiteindelijk als doel om te kijken waar de diabeteszorg verbeterd kan worden met de middelen die er zijn.

Wat is Life for a Child?
Wanneer je diabetes type 1 hebt ben je levenslang afhankelijk van insuline, bloedsuiker meten, bloedsuikers monitoren en goed je voeding in de gaten houden. In landen zoals Nepal is er geen zorgverzekeraar die bovenstaande medicijnen/materialen vergoedt en moet je alles zelf betalen. Dit is niet voor iedereen mogelijk. Life for a Child (LfaC) supports ziekenhuizen die aangesloten zijn aan hun programma. LfaC supports insuline, spuitjes, naalden, bloedsuikermeter, bloedsuikerstripjes, HbA1c test en educatie/workshops voor de patienten maar ook de medische team. Meer informatie kunt u lezen op hun website: https://lfacinternational.org/

Diabeter ondersteunt LfaC en Nepal met educatie en workshops /training in Nepal. In 2013 en 2016 is een medisch team van Diabeter naar Kathmandu afgereisd om educatie te verzorgen. Dit jaar in 2019 hebben Simone Huijbers (diabetesverpleegkundige) en Tanja Lappenschaar (diƫtist) een project uitgewerkt, met dank aan sponsoring van de "Evert van Ballegooie Stichting". Onder het kopje "verslag" kunt u de ervaringen van Simone en Tanja lezen en hoe de uitwerking van het project is geworden.

keyboard_arrow_up