Overslaan en naar de inhoud gaan
menu

Vandaag staat ons bezoek bij dr. Prerana Kansankar op het programma. Zij is verantwoordelijk voor meer dan 100 kinderen met type 1 diabetes die aangesloten zijn bij het Life for a Child (LfaC) programma. Het is s'ochtends vroeg al behoorlijk druk in het ziekenhuis, Dr. Prerana geeft aan dat nummer 1 van de meest voorkomende ziektes is longontsteking, nr. 2 is darmproblematiek (diarree) en nr. 3 koortsstuipen.

Wij zijn hier om samen met haar eerst de LfaC records te checken, al snel wordt duidelijk dat er niet echt een diabetesteam is, dr. Prerana regelt alles voor de kinderen, de verpleegkundige werkt op een eilandje en vooral met type 2 patiënten. Er werkt ook een diëtiste in het ziekenhuis, echter niet in het diabetesteam (geen tijd natuurlijk als je de enige bent voor een heel ziekenhuis) Alle educatie omtrent diabetes type 1 wordt door dr. Prerana aan de gezinnen gegeven in een consult van 5-10 minuten. Kan dit ook anders?

We hebben er lang over gebrainstormd, het is in ieder geval duidelijk dat er meer sprake moet zijn van een team, dit zou ook werk uit handen kunnen nemen voor dr. Prerana. Maar de verpleegkundige moet wel getraind worden, dit gaan wij uitzoeken, een nieuw doel...

HIeronder een korte impressie van een werkbezoek met dr. Prerana, insuline checken tussen de dozen,  bezoek aan senior verpleegkundige Asha (die voorheen bij het LfaC programma was betrokken) en de kinderafdeling, indrukwekkend dagje weer, namaste !

keyboard_arrow_up