Overslaan en naar de inhoud gaan
menu

Voordat we naar Nepal zijn afgereisd hebben we in Nederland een heel logistiek werkplan in elkaar gedraaid. Een belangrijk doel van onze samenwerking met de ziekenhuizen is het trainen van de verpleegkundigen, zodat zij de kinderartsen beter kunnen ondersteunen en meer educatie aan de patiënten kunnen geven.

De verpleegkundigen Prabha (van Kanti kinderziekenhuis), Aarati (van Dharan ziekenhuis), Sharada (Patan ziekenhuis) en Bishnu (assistent-apotheker) hebben we vanuit Nederland al benaderd en uitgenodigd voor een training op 15 november om 14:00 in Friends Home Hotel in Thamel.

En laat nou alles weer op rolletjes lopen, als je maar goed communiceert, in dit geval via I-messenger want e-mails worden niet of veel te laat gelezen. Om strak 14:00 zijn we begonnen met presentaties. Topics die we besproken hebben zijn o.a. profileren van je positie binnen je diabetesteam, kennis verrijken over het geven van educatie aan de kinderen en ouders met type 1 diabetes, werken met het educatieboekje van CDIC en Moseka (vertaalde educatieboekjes van Life for a Child in Nepalees), voeding, koolhydraten, spuitplekken controleren en sick-day management.

Het belangrijkste van deze middag is dat zowel wij als zij informeel met elkaar konden praten, dicussiëren, motiveren, enthousiasmeren etc. et. Ondanks een kleine taalbarrière lukte het ons prima om te communiceren, met geduld en respect voor elkaar kom je heel end! Namaste!

 

 

keyboard_arrow_up