Overslaan en naar de inhoud gaan
menu

Onze dag begint met Dr. Santosh Pokhrel, een zeer gedreven kinderarts in Butwal, hij heeft 37 kinderen met diabetes type 1 geregistreerd via het Life for a Child programma onder zijn hoede. Vandaag 12 november werd er door dr. Santosh in samenwerking met de Lions Club (sponsoring) een "diabetescamp" dag georganiseerd. Tijdens deze campdag hebben Simone en Tanja les gegeven aan de kinderen over insuline spuiten, spuitplaatsen, wat te doen bij braken, ziek en voeding etc.

Voordat deze training begon werden we met dr. Santosh en de kinderen met diabetes uitgenodigd voor een toneelspel, opgevoerd door kinderen van de Secundairy school in Butwal. Dit toneelspel was in het Nepalees, maar we hadden al heel snel door dat het over diabetes ging. Hoe indrukwekkend, samen met meer dan 1000 schoolkinderen kijken naar een schoolspel van Nepalese schoolkinderen over de bewustwording van diabetes! Het is wel duidelijke dat nog meer dan de helft van de gezinnen met een kind met diabetes eerst probeert met antibiotcia of een bezoek aan een medicijnman de ziekte probeert op te lossen. Echter komen deze kinderen uiteindelijk allemaal ernstig ziek in het ziekenhuis terecht met een diabetische keto-acidose.

Dankzij de goede samenwerking tussen dr. Santosh en het Life for a Child programma krijgen deze kinderen hun insuline, bloedsuikermeter en stripjes (om hun bloedsuiker te meten).  Daarnaast is het erg belangrijk dat de goede educatie omtrent het spuiten, de koolhydraten uit voeding verdeling, etc. wordt gegeven. Wij zijn erg dankbaar dat wij vandaag hieraan een bijdrage hebben kunnen leveren.

UIteraard hebben we ook weer de friotasjes, gesponsord door de familie van Veldhuizen, kunnen uitdelen. Er zijn nog steeds families met geen koelkast,  ook de temperatuur die nu 27 graden is werkt niet echt mee om de insuline koel te houden, dus de friotasjes zijn nog steeds erg welkom!

keyboard_arrow_up